top of page

FAQ

Frequently Asked Questions

1. Hoe oud moet ik zijn?
Je moet minimum 6 jaar oud zijn om voltige te mogen doen.
Er is geen maximumleeftijd voor voltige, maar wij richten ons vooral op kinderen tussen 6 en 18 jaar.

2. Waar en wanneer gaan de trainingen door?
Wij trainen elke zaterdagvoormiddag van 9.30 tot 11.30 in Arendonk.

 

3. Ik ben geïnteresseerd, wat nu?
Je mag 3 keer gratis komen proberen. We vragen wel dat je ons eerst contacteert, want sommige trainingen zijn niet geschikt voor probeerlessen. Als je na deze 3 lessen beslist om te blijven, moet je lidgeld betalen en je aansluiten bij VLP. Aanstaande zaterdag 18/12 is er een probeermoment!

 

4. Wat moet ik meebrengen naar de training?
Wij vragen de kinderen om loopschoenen mee te brengen (voor de opwarming) en turnpantoffels of schoenen met platte zolen (voor op paard). Bij voltige is het niet mogelijk een tok te dragen zoals bij paardrijden. Deze moet je dan ook niet meebrengen. Je doet best een legging of paardrijbroek aan met een aansluitend t-shirt en een vest of trui. Je mag zeker geen juwelen aan hebben. Je haar kan je best bijeen doen zodat deze niet in je ogen komen als je oefeningen doet.

5. Moet ik kunnen paardrijden voordat ik voltige kom doen?

Nee! In sommige landen is het zelfs verplicht eerst voltige te doen voordat je mag gaan paardrijden. Je moet nog niets kunnen voordat je naar je eerste training komt. Aangezien voltige een combinatie is van paardrijden en acrobatie/turnen is het wel een voordeel als je al turnkring of acro hebt gedaan, maar dit is zeker niet verplicht.

bottom of page